Delicato

Delicato är en framstående tillverkare av konditorivaror i Norden, känd för sina älskade bakverk och engagemang i hållbarhet och kvalitet. Med över 70 års erfarenhet i branschen, erbjuder Delicato ett brett sortiment av produkter som är både läckra och ansvarsfullt tillverkade.

Visar alla 5 resultat

Om Delicato

Delicato är Nordens största tillverkare av konditorivaror och har över 70 år av erfarenhet i konditoriyrket. Flera av deras bakverk, som Delicatobollen, Punschrullen och Mazarinen, är idag klassiker och älskade över hela landet. Delicato är inte bara passionerade om smak och kvalitet, utan också engagerade i hållbar utveckling och ansvarsfullt agerande.

Delicatos historia – Från ett litet hembageri till en nordisk favorit

1948: Starten

Delicatos historia började 1948 när Einar Belvéns bror Evert startade ett litet hembageri i Stockholm. Einar bakade Dansk Sandkaka på nätterna och cyklade runt för att sälja på dagarna. Valet av råvaror var noggrant, en tradition som lever kvar än idag.

1950: Punschrulle (Dammsugare) lanseras

Inget spill här inte! Kaksmulor samlades och smaksattes med arrak, vilket gav upphov till Punschrullen, som liknade dåtidens backelitdammsugare.

1964: Låter gott, smakar godare

Einars kakor blev så omtyckta att han behövde större utrymme. År 1964 byggdes ett eget bageri i Segeltorp, Huddinge, som omfattade 1 000 kvadratmeter.

1970: Ta Delicato outlet för gott

Bageriet i Segeltorp byggdes ut, och Delicato lanserade singelpackat koncept och en underbar Äppelkaka genom rikstäckande distribution.

1980: Tradition & Kvalitét

Under 80-talet firade Delicato 40 år, lanserade Skumraketen och förvärvade Haga Choklad, vilket öppnade upp för nya marknader.

1990: Kungligt gott

Einars söner tog över verksamheten 1992, och Delicato blev Kunglig Hovleverantör 1993. Produkter som Mandeltårta och Hallongrotta lanserades, och företaget etablerade sig som ett genuint svenskt familjeföretag.

2000: Garanterat fria från fullkorn

Delicato firade 60 år och belönades med ett guldägg för sin nyskapande reklamkampanj. Sortimentet utökades med Pärlbollar och Cheesecakes.

2010: Den Kungliga Bröllopsserien

I samband med Prinsessan Viktorias och Prins Daniels bröllop bakade Delicato utsökta Blåbär Hallonmazariner. Päronbiskvi Lyx lanserades, och företaget erövrade åter ett guldägg för ”Hela Sverige bakar inte.”

2020: Sociala medier

Ett inlägg på sociala medier ledde till skapandet av DELICATOASKEN, och Konditori Delicato etablerades på marknaden som ett mer exklusivt erbjudande.

Framtiden: Fortsättning följer

Delicato fortsätter att växa med nya bakverk och spännande samarbeten. Håll utkik för mer från detta älskade varumärke!

Hållbarhet hos Delicato

Delicato ser hållbar utveckling som en förutsättning och arbetar ständigt med förbättring inom följande områden:

  • Hållbara livsmedelsråvaror: Genom insyn, kravspecifikationer och samarbeten bidrar Delicato till mer hållbara råvaror.
  • Hållbar produktion och verksamhet: Resurseffektivitet, svinnförebyggande, materialåtervinning och förnyelsebar energi är centrala aspekter.
  • Anställda: Delicato strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med hållbart ledarskap och hög frisknärvaro.
  • Livsmedelssäkerhet: Kvalitetsledningssystem som FSSC 22000 och ISO14001 säkerställer produktsäkerhet och kvalitet.

Kvalitets- & livsmedelssäkerhetspolicy

Delicato är engagerade i att tillverka livsmedelssäkra konditorivaror som överträffar kundernas och konsumenternas behov och förväntningar. De arbetar systematiskt med ständiga förbättringar och uppföljning för att säkerställa att deras produkter alltid är det bästa och tryggaste alternativet.

Miljöfrågor

Certifierade enligt ISO14001, arbetar Delicato aktivt för att reducera miljöbelastningen från sin verksamhet och produkter.

Etiska & sociala frågor

Delicato följer tydliga etiska riktlinjer och stöttar olika organisationer och projekt, inklusive stiftelsen Einar Belvén och Sveriges Bagare & Konditorer.

Delicatos tillsatspolicy

Delicato strävar efter att använda så få tillsatser som möjligt och endast de som ger mervärde för konsumenten eller är nödvändiga ur säkerhetssynpunkt. De är också engagerade i att använda kvalitativa råvaror, som ägg från frigående höns, och att baka utan transfett och onödiga tillsatser.

Kontakt

För frågor, funderingar eller synpunkter på Delicatos kvalitets- och hållbarhetsarbete, se fliken Kontakt på deras webbplats.

Slutsats

Delicato är mer än bara en tillverkare av läckra bakverk. De är ett företag som tar sitt ansvar på allvar, både när det gäller kvalitet och hållbarhet. Genom att kombinera traditionell konditorikunskap med moderna metoder och ett starkt engagemang för samhället och planeten, fortsätter Delicato att vara en favorit bland svenska konsumenter.

Visar alla 5 resultat