Semper

Semper är en ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfria produkter och modersmjölksersättning. Grundad 1939 och en del av den internationella koncernen Hero Group, producerar Semper sina produkter i flera anläggningar, inklusive Götene, Murcia i Spanien och Korsnäs i Dalarna. Semper sätter höga standarder för kvalitet och säkerhet, och värderar öppenhet och transparens i sin verksamhet.

Visar alla 6 resultat

Om Semper

Semper har sedan starten 1939 varit ett varumärke som står för hög kvalitet. Idag är de en ledande aktör i Norden inom områden som barnmat, glutenfria produkter och modersmjölksersättning. Semper är också en del av den internationella koncernen Hero Group, och har sitt huvudkontor i Stockholm/Sundbyberg, med nordiska kontor i Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Produktion och Tillverkning

Semper har flera produktionsanläggningar:

  • Götene: Tillverkning av välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixer.
  • Murcia, Spanien: Tillverkning av barnmat i burk eller klämpåse.
  • Korsnäs, Dalarna: Bageri för glutenfritt knäckebröd.

Semper som en del av Hero Group

Sedan 2006 är Semper en del av Hero Group, en internationell och familjeägd livsmedelskoncern grundad 1886 i Lenzburg, Schweiz. Hero Group har flera välkända varumärken på både lokal och internationell nivå och fokuserar på produkter inom kategorier som barnmat, modersmjölksersättning, glutenfria livsmedel, sylt, marmelad och hälsosamma snacks.

Kort om Semper AB

  • Grundades 1939
  • En ledande aktör i Norden
  • Cirka 300 anställda i Norden
  • Produktionsanläggningar i Götene och Falun
  • Omsättning på cirka 1,5 miljarder SEK
  • En del av Hero Group med över 4000 medarbetare i 19 länder

Specifika Produktionsanläggningar

Välling, Gröt & Ersättning från Götene

I Götene sker tillverkningen av välling, gröt och modersmjölksersättning. Anläggningen har god tillgång på råvaror från närbelägna gårdar och har gjort stora satsningar på kunskapsuppbyggnad och utrustning för att hålla toppklass.

Knäckebröd från Bageriet i Korsnäs

Här bakas glutenfritt knäckebröd, kombinerande tradition och nyskapande, och erbjuder en variation av smaker och texturer för olika smakpreferenser.

Måltider & Klämmisar från Murcia

I Murcia, Spanien, tillverkas barnmatsrätter med fokus på hög kvalitet, hållbarhet och näringsinnehåll baserade på nordiska recept.

Barnmatskvalitet

Semper ställer mycket höga krav på råvaror som används i barnmat. Dessa inkluderar strikta gränsvärden för bekämpningsmedelsrester, tungmetaller och mögelgifter. Barnmat innehåller inte heller några konserveringsmedel eller färgämnen, och Semper arbetar aktivt med att hålla och förbättra dessa standarder.

Investeringar och Framtida Planer

Hero Group har nyligen investerat stort i Götene, vilket kommer att tredubbla kapaciteten för tillverkning av modersmjölksersättning. Detta kommer att leda till att all tillverkning av denna produkt för Hero Group's marknader utanför Norden kommer att flyttas till Götene.

Öppenhet och Transparens

Semper värderar öppenhet och transparens och uppmuntrar till rapportering av eventuella oegentligheter genom deras visselblåsarfunktion ”Speak up”. Detta är en del av deras kultur för att bevara höga etiska standarder och öppenhet inom företaget.

Visar alla 6 resultat