Stockholm Brewing

Stockholm Brewing Co. representerar en passion för hantverksöl, med en stark betoning på ekologiska ingredienser och lokal produktion. Från sina blygsamma början som hemmabryggare till att bli ett framstående bryggeri i Södermalm, fortsätter de att sätta sin prägel på ölvärlden genom innovation och tradition.

Visar alla 2 resultat

Stockholm Brewings början

År 2010 startade äventyret för Stockholm Brewing Co. när två barndomsvänner, drivna av en önskan att njuta av färskt, lokalt och ekologiskt öl, beslutade sig för att ta steget in i bryggerivärlden. Niklas Jakobson, Tomas Hallgren och Lenkel började med hemmabryggning vid varje givet tillfälle. Med Niklas bakgrund inom vinimport, med fokus på naturliga viner, växte en stark önskan att använda ekologiska produkter i deras bryggprocess. Denna passion för ölbryggning ledde dem snart till att öppna ett eget litet bryggeri. Efter en kort tid på Grev Turegatan hittade de den perfekta platsen i en gammal papperspåsefabrik i en garagebyggnad i Södermalm.

Ekologiskt engagemang och lokal produktion

Sedan 2013 har Stockholm Brewing varit ekologiskt certifierade enligt EU:s certifieringsorgan. Användningen av ekologiska ingredienser är en kärnpunkt i deras filosofi. De strävar även efter att så ofta som möjligt arbeta med lokala råvaror, såsom vild fläder från stadens parker eller örter och frukter från lokala ekologiska gårdar.

Stockholm Brewings ölprofil

Kärnan i Stockholm Brewings produktion är öl som är balanserade, lättdruckna och trogna sina rötter. De brygger regelbundet unika ölsorter, vilket ger dem möjlighet att experimentera med olika stilar och ingredienser utan att kompromissa med deras ethos att producera väl avrundade öl.

Samarbetet med WINE TRADE

Genom ett nära samarbete med systerföretaget WINE TRADE har Stockholm Brewing kunnat kombinera kunskapen om vinframställning med ölbryggning. De har ett fatrum där öl lagras i ekfat som tidigare använts för naturliga viner. Här lägger de ofta till druvor och bär och experimenterar med vild jäst. Detta återspeglas i deras Cellar Series-öl, en mindre men viktig del av produktionen som de hoppas kunna utöka i framtiden. Idag innehåller deras fatrum två stora foeders, 60 barriques, några puncheons och flera ståltankar för blandning och fruktmasceration.

Visar alla 2 resultat