Kosttillskott

Kosttillskott inkluderar vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror, fibrer och växtextrakt i koncentrerad form. De är avsedda att komplettera den vanliga kosten men kan vara onödiga eller farliga om de inte används korrekt.

Visar 1–12 av 758 resultat

Kosttillskott: En Översikt

För de allra flesta räcker det med vanlig mat för att få i sig det kroppen behöver. Ibland behövs ett kosttillskott av ett vitamin eller mineral för att komplettera kosten. Men vad är kosttillskott, och när och hur bör de användas?

Vad Är Kosttillskott?

Vitaminer och mineraler i koncentrerad form kallas kosttillskott. Kosttillskott är tänkta att komplettera den vanliga kosten och säljs i form av kapslar, tabletter, pulver, ampuller med vätska, droppflaskor eller liknande.

Andra Former av Kosttillskott

Även aminosyror, essentiella fettsyror, fibrer, olika örter och växtextrakt i koncentrerad form, och som är avsedda att tas i små mängder, kan säljas som kosttillskott.

Var Försiktig: Risker och Varningar

Men att äta kosttillskott är inte alltid nyttigt. Tvärtom kan det vara onödigt eller farligt. Kosttillskott är ofta en mycket koncentrerad form av ett ämne, en växt eller något annat, och bör användas med försiktighet.

Visar 1–12 av 758 resultat