Jasminris

Upptäck vårt sortiment av aromatiskt Jasminris och njut av dess karakteristiska doft och smak. Utforska olika sorter och användningsområden för Jasminris och prova vårt läckra recept på Jasminris med citron och örter.

Visar 1–12 av 26 resultat

Utforska vårt sortiment av Jasminris – En aromatisk pärla

Välkommen till vår kategori för Jasminris! Här kan du hitta det finaste utbudet av denna utsökta risvariant med sin karakteristiska doft och smak. Jasminris är känd för sin blommiga och aromatiska karaktär, vilket gör den till en favorit bland matälskare och kockar världen över.

Upptäck mångfalden av Jasminris

Vi erbjuder ett brett utbud av Jasminris för att tillgodose olika smakpreferenser och matlagningssituationer. Vårt sortiment inkluderar både långkornig och basmati Jasminris, där varje variant har sin unika konsistens och smakprofil. Välj den som passar bäst till dina favoriträtter och njut av den autentiska Jasminrisupplevelsen.

Användningsområden för Jasminris

Jasminris är en mångsidig risvariant som passar perfekt till en rad olika rätter och kök. Här är några exempel på hur du kan använda Jasminris:

 • Asiatiska rätter: Jasminris är en populär ingrediens i asiatiska kök, särskilt i thailändsk, kinesisk och indisk matlagning. Den kompletterar väl smakrika curryrätter, wokade grönsaker och läckra risskålar.
 • Exotiska pilaffrätter: Med sin aromatiska smak är Jasminris perfekt för att skapa läckra pilaffrätter med tillsatta kryddor, grönsaker och proteiner.
 • Sallader och kalla rätter: Jasminris kan även användas som bas i sallader och kalla rätter. Dess milda smak och distinkta doft ger en extra dimension till dina favoritsallader.
 • Desserter: Förvandla Jasminris till en läcker efterrätt genom att använda den som bas för rispudding, sötade risbollar eller exotiska risdesserter.

Recept: Jasminris med citron och örter

För att inspirera dig i köket, här är ett enkelt och läckert recept på Jasminris med citron och örter:

 • 2 dl Jasminris
 • 4 dl vatten
 • 1 citron, saften och zesten
 • 2 msk färskt hackade örter (t.ex. persilja, basilika eller koriander)
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 1. Skölj Jasminrisen i kallt vatten för att avlägsna eventuell stärkelse.
 2. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt den sköljda Jasminrisen.
 3. Tillsätt citronsaft, zest och salt.
 4. Låt koka under lock på medelhög värme i cirka 15-20 minuter eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
 5. Stäng av värmen och låt riset stå under lock i ytterligare 5 minuter för att ånga färdigt.
 6. Rör försiktigt i de färska örterna och olivoljan.
 7. Servera den välsmakande Jasminrisen som en sidorätt till dina favoriträtter.

Visar 1–12 av 26 resultat